Om mig

Mitt foto
ARTIST LIVET!! Tänkte dela med mig lite om hur det kan vara att jobba som artist och vad det livet innebär..verkar ju ändå ganska exotiskt och spännande för så många:-) Det är det..men det är också SÅ mycket mer... Den här bloggen kommer handla om jusst det! Bloggen handlar om mig och den är som en "öppen" dagbok. Skriver om vad jag gör, känner, om drömmar, tankar och livet! Jag bli lycklig av vackra saker och vilar gärna ögonen på dem. Jag är kreativ och det kan mynna ut i en tavla, ett långt blogg inlägg, en koreografi en skiss på en dröm klänning eller varför inte om-möblerad lägenhet:-) Så välkomna till min blogg! Till sist: I ignore expectations and I rule in the laboratory of my life! I can also travel places without moving one inch. I can do absolutley nothing and find it being everything!!

söndag 8 februari 2009

Knasigaste dagen !

Jag bara måste berätta om den knasigaste dagen hittills på teatergatan 3:

Det hela börjar med att jag skulle vara super duktig och åka in till jobbet en och en halvtimme tidigare än från när vi får betalt. ( annars jobbar jag ALLTID en timme gratis, för att hinna värma upp, sminka, duka upp, locka håret, extra uppgifter, och showkaptensgrejer )
Jag tänkte att idag är det lördag och säkert mycket att göra och jag ville värma upp ordentligt då jag känner av en sträckning i vänster hamstring.

Jag kommer till jobbet och hamnar i ett smink/peruk och inköps möte. Så min "extra" halvtimme försvann redan där så nu var jag i samma tid som jag brukar. Men men det tillhör mitt jobb.

Undertiden jag sminkar mig börjar Lisa i ensemblen messa mig, hon har varit dålig i kistan hela natten och vet inte om hon kan sjunga sin ballad
All sådan info ska jag ha innan 12.00 för att ha god tid på mig att hitta lösningar och planera om, jag har ju inte mer tid när jag kommer till jobbet än någon annan artist!
Så mellan att klistra på ögonfransar messar vi omkring för Fernando som sjunger den andra balladen är risig och meddelade redan dagen innan att hans stämband inte skulle fixa den idag.
Så till slut bestämmer sig Lisa att hon kör sin ballad, puhu ett problem löst slipper göra om schemat för tredje gången den här veckan.

Sedan går jag upp till restaurangen för att kolla mina sällskap, hur många gäster jag har och på vilken station jag ska servera.
Då visar det sig att lilla jag ska ha 30 gäster själv på tre olika sällskap!
Tufft som fan.
Men jag ångar på och dukar upp mina bord som värsta speedade racebilen.

Tillslut dax för lite mat.
Sätter mig med goa Jossan och äter en underbar gryta.
Full med morötter, älskar morötter+ att man får snygg färg på huden av dem;-)

Jag är en örn, ser ALLT, och lägger allt på minnet.
Så i köket tänkte jag på att det inte fanns några allergi grytor. Jag är laktosintollernat och det finns lök allergier, vegetarianer etc... Så de gör olika mat för alla som är allergiska mot något.
Men det fanns bara en stor gryta och en liten för vegetarianerna. Då tänker man automatiskt att de har koll (för det har kockarna hos oss och de blir skit sura om man frågar dem varje kväll om man kan äta ur den stora grytan så det hoppar man gärna) så man tar från "huvvudgrytan" om det inte står en lapp på någon av de andra.

Jossan är döds allergisk mot 7 saker vet jag. dessa minns jag: 1 äpplen 2 bananer 3 kiwi 4 morötter 5 tror päron 6 ehhh tröga gäster 7 inte geischa choklad det älskar hon

Kontentan: Hon äter alltså mat ur den stora då de bara var den som fanns. Jag säger: My lord Jossan! Du kan ju inte äta ur den stora! Fullt med dödliga morötter!
Jossan åker genast hem lite skärrad för att trycka i sig kortison.
Hon ringer sen och säger att hon lever ( puhu, lättad) men att hon fått biverkningar och kan inte jobba ( ahhhh jag har en kvart på mig att lösa en hel show)

Samtidigt som jag sitter i spagat och sjunger upp skriver jag upp lösningar på showen.

Alla är fantastiskt grymma i ensemblen, hade ett fem minuters möte och vi pratade igenom allt från rodd till koreografier. Jag älskar mina kollegor.

Som tack hade vi kanske vågar jag säga årets bästa publik, stående ovationer, högljudda skratt och såååååå många leenden!

Jo hur gick det för mig och mina 30 gäster som alldeles för många för en artist som är med i så gott som alla nummer utan ett plus ett extra i tältet:
SOM EN DANS! Dock tack vare att det största av sällskapen var nykteriskter så jag behövde inte serva ihjäl mig för dem!
( till skillnad från igår när jag hade sköna ryssar som drack upp 2 1/5 flaska whisky och slängde tusenlappar åt mig i dricks, mmm I like)

Nu ska jag verkligen sova för ska upp om några timmar och jobba i min favvo butik Pure and Simple, längtar.

P.s grattis Tess Melker och Andreas Lundstedt från Alcazar! Som vann deltävlingen i göterbrg. Båda har jag jobbat med och ser upp till massor.

Kram och tack alla artister på teatergatan 3! Stolt kapten här!
I

2 kommentarer:

  1. Hej Inez! Pust vad det va full rulle på dig, och du gjorde det bra. Minst annat så kommer överraskningarna när man har tid för sig själv. då kommer de. ja!. jag känner pulsen bara att läsa enom vad du gjorde. BRA. Saknar pulsen men endå inte. Jobba inte för mycket men du e ju ung. kör på. Stå på dig. saknar dig å de andra. keijo

    SvaraRadera
  2. Vill bara upplysa om två saker, man sär skriver al drig i sve nska, och hon heter väl ändå Tess Merkel? :)
    Kram

    SvaraRadera