Om mig

Mitt foto
ARTIST LIVET!! Tänkte dela med mig lite om hur det kan vara att jobba som artist och vad det livet innebär..verkar ju ändå ganska exotiskt och spännande för så många:-) Det är det..men det är också SÅ mycket mer... Den här bloggen kommer handla om jusst det! Bloggen handlar om mig och den är som en "öppen" dagbok. Skriver om vad jag gör, känner, om drömmar, tankar och livet! Jag bli lycklig av vackra saker och vilar gärna ögonen på dem. Jag är kreativ och det kan mynna ut i en tavla, ett långt blogg inlägg, en koreografi en skiss på en dröm klänning eller varför inte om-möblerad lägenhet:-) Så välkomna till min blogg! Till sist: I ignore expectations and I rule in the laboratory of my life! I can also travel places without moving one inch. I can do absolutley nothing and find it being everything!!

söndag 25 januari 2009

Har gått i ide




Nu ligger jag i soffan, med täcket från sängen, en vit kaffe kopp i handen med härligt "dagens första kaffe", som alltid smakar godast på hela dagen.
Jag älskar söndagar. Speciellt under skidsäsongen.

Så härligt att se kalla svenska vintergråa januari vädret utanför, krypa ihop under täcket och bara vila. Är det som kallas att gå i ide? För i sådana fall gör jag det varje januari/februari.

Jag är inte sugen på att festa, absolut inte på Stureplan vart fall.
Jag är inte sugen på att träna ( räcker med varje fys pass på wallmans, där högpresterar vi i 4.5h om dagen, räcker och blir över kan jag intyga)
Jag är inte sugen på att shoppa (då förstår ni kanske HUR mycket jag shoppar när jag inte är i ide)
Jag vill inte ha några planer för dagen, inga måsten och inga tider att passa...

Vill bara dricka kaffe hela dagen
Dricka gott dyrt rödvin hela kvällarna
Äta thai mat varje dag
Shoppa över nätet ( japp, de kan man ju trots man är i ide)
Spela Guitar Hero och läsa Jane Greens underbara nya bok om New York tjejer, kläder, skvaller etc..sex and the city on a book typ fast bättre.
Jag vill jobba massor så den här gråa tiden på året bara springer iväg och att det snart blir vår, torrt på vägarna så man kan ta på sig nya snygga sneakers och svala kläder.

Tänk va bra vi nordbor har det:-)
Vi har årstider!
Vi har saker att längta till.

Vi har sommaren att sprudla, leva, springa omkring. Ha varje dag planerad för att få ut allt av solen och samla energi inför vintern ( vet att man inte kan spara energi, bra omförvandla den men ni fattar ju vad jag menar, hi hi) .

Vi har hösten, då kan vi njuta av färger, ta på oss mysiga stickade kläder och börja koka thé. Har läst att om ögat ofta får se vackra saker, tex färger eller bara något man tycker är vackert skapar kroppen lycko endrofiner. Så därför passa på och njut av hösten.

Vi har vintern. Dock inte så mycket snö numera men när den kommer blir ju allt sagolikt.
Varje gång den vita vackra snö täckt marken fylls jag av lugn. Precis som naturen vilar då mitt inre. Skapar krafter för att kunna blomma ut på våren.

Sedan kommer den: tussilagon och vitsipporna och marken är bort sopad från grus och den är torr. Våren!
Täppta näsor och röda ögon ett par veckor men vad är det? Man dricker latte på ute severingarna och lapar i sig solen och värmen. Alla vaknar ur sitt ide och sätter igång men sommar planerna. Redo igen!

Underbart!

Nu skall jag ta en kopp kaffe till och kolla på skidskytte;-)
Älskar Januari.

PÖss
I

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar